Íme a könyv első fejezete, kedvcsinálónak. A végén megtalálod a tartalomjegyzéket is amely remélem felkelti az érdeklődésed.

1. A kezdetek

A XXII. század első negyedében járunk, Amerika egyik legnagyobb szoftverfejlesztő vállalatánál.

A vállalat a legmodernebb technikák fejlesztésén túl titkos kutatásokat folytat annak tesztelésére, hogy milyen következményekkel jár, ha az emberi tudat érzelmi, vagy tudatos, jó vagy rossz döntések sorozatát hozza meg. Az elmúlt 120 évben óriási adatbázist halmoztak fel, több tízezernyi kísérleten vannak túl és elemzőik egy lépésre vannak a megoldástól.

Vagy is egy olyan szoftver piacra dobásától, mely képes lesz a betáplált adatok alapján megmutatni a jövőt. Megmutatni azt az utat, melyet a döntéshozónak be kell majd járnia az után, hogy meghozta ilyen vagy olyan döntését.

Kathrine ott állt a hatalmas toronyház legfelső emeletének óriási üvegablaka előtt és azon tűnődött, hogy milyen szerencsés. Ez a vállalat mától az ő tulajdona.

Egy órája vette át a cég vezetését. Édesanyja 96 éves korai halálát követően rászállt a jog, hogy ennek a hatalmas mamutnak az irányítását végezze.

Egész életében erre készült. 4 nyelven beszélt, volt egy űrjogi és egy közgazdász diplomája és minden tanulmányát kitűnő eredménnyel végezte. Értett a műtárgyakhoz, szerette a klasszikus zenét, kiválóan teniszezett, golfozott és lovagolt. Családja társadalomban elfoglalt rangjának megfelelően nem volt olyan rangos esemény az országban, melyre ne kapott volna meghívót.

Volt valami, amit azonban nem tudott. Nem tudott céget vezetni, főleg egy ekkorát nem.

Felületes információi voltak a cég pontos tevékenységéről és a titkos kutatásról is onnan tudott, hogy egyszer véletlenül meghallotta, amint szülei erről beszélgetnek.

Most ott állt az ablak előtt, kezében egy igencsak vastag borítékkal, melyen az ő neve állt.

Egy órával ezelőtt kapta a család ügyvédjétől, miután a hagyatéki eljárás során őt nevezte meg a HolBrain Tech következő ügyvezető elnökének.

A borítékra nézve azonnal látta, hogy édesanyja keze írása, tehát a boríték nem tartalmazhat mást, mint édesanyja végakaratát, melyet neki szánt titokban és melyet nem kívánt a hagyatéki eljárás során másokkal ismertetni.

Kathrine a tárgyalás után az irodájába ment, mely most már az övé, minden nap ide fog bejárni. Ránézett ismét a borítékra, majd odament az aprócska trezorhoz, kinyitotta és a levelet betette a páncélszekrénybe. Most nem lenne ideje elolvasni, hiszen fél óra múlva a tanácsteremben a helye, ahol várja az édesapja, várják a cég mérnökei és azok a vezető munkatársak, akiktől majd a napi rutint meg fogja tanulni. A páncélba beütötte a saját kódját, bezárta az ajtót, majd elhagyta az irodát. Az irodát, mely mától az övé.

Vannak az életben „helyzetek”, melyek szembe jönnek velünk. Van, hogy a körülmény kellemes és van, hogy kényszerítő. Nekünk azonban döntenünk kell arról, hogy a „helyzet” részese leszünk, vagy sem. A lehetőséget bevállaljuk, vagy sem. Tudnunk kell azonban, hogy nincs olyan „helyzet”, melyet így vagy úgy, de ne tudnánk megoldani. Hát, merjünk bátrak lenni, bármilyen körülmények között.

Írd fel azt a 10 dolgot az életedben, melynek meglépésétől félsz! És ha megvan a lista, indulj el az elsőtől és szép sorjában teljesítsd azokat. Legyen egy-egy felírt félelmed, egy-egy megoldandó feladat. Egy-egy megoldandó feladatod mellé pedig  írd oda azokat a megoldás-lehetőségeket, hogy szerinted hogyan lehetne azokat megoldani. Meglátod, sikerülni fog és rájössz, hogy bármi, ami félelemmel tölt el, nem más, mint egy probléma, melyet kezelned kell, és amit kellő bátorsággal kezelni is tudsz! Egyszerűen csak szállj be a játékba! A megoldásra és ne a félelmedre koncentrálj!

Pl: Félhetsz a repüléstől, de félhetsz attól is, hogy hálózatépítő munkád során telefonálnod, meghívnod kell. Mindkét félelmedet csak akkor tudod legyőzni, ha el kezded gyakorolni azt. Legközelebbi nyaralásodra utazz repülővel. Ma már nem kerül többe egy fapadosra a jegy, mint a benzinköltséged. A megoldás itt roppant egyszerű. Megrendeled a jegyet, felülsz a gépre, kérsz a légi kísérőtől egy fél konyakot, ellazulsz és egyszerűen élvezed azt, amit a madarak nap, mint nap átélnek. Telefonáláshoz pedig írd fel azt az 5 első nevet, akiktől a legjobban félsz, de akik, ha „nem”-et mondanak, nem dől össze a világ. Írd le pontosan hogyan, mit fogsz mondani, jegyezd fel, hogy milyen kifogásokat vagy kérdéseket kaphatsz, és azokra mit fogsz mondani, aztán ülj le a telefon mellé és tárcsázz! Mi történhet? Legfeljebb „igen”-t kapsz!

Ha megtetszett és kíváncsi vagy a folytatásra, itt rögtön megrendelheted!

A könyv ára mindössze 1.990 Ft. + posta költség 990 Ft

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com

Ezen az oldalon a fokozott élmény érdekében cookikat használunk. Ez semmi féle kártékony dolgot nem jelent az Ön gépére. more information

Ez az oldal cookie beállításokat használ a jobb böngészési élmény érdekében. erről az EU jogszabályok értemében kötelesek vagyunk tájékoztatni Önt. Eldöntheti, hogy elfogadja, vagy ezek nélkül használja az oldalt. Javasoljuk, hogy kattintson az "Elfogadom" gombra, a jobb alsó sarokban. Köszönjük.

Bezárás